ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου ξεκινά την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Προκυμαία Μυτιλήνης από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010. Το τέλος στάθμευσης στις περιοχές εφαρμογής του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης έχει οριστεί στο 1€ ανά ώρα. Το τέλος θα καταβάλλεται με την προμήθεια ξυστής κάρτας στάθμευσης προπληρωμένου χρόνου. Θα κυκλοφορήσουν κάρτες ωριαίες οι οποίες κοστίζουν 1€ και έχουν χρώμα μπλε, 2ωρες οι οποίες κοστίζουν 2€ και έχουν χρώμα πράσινο και 4ωρες οι οποίες κοστίζουν 4€ και έχουν χρώμα καφέ.

Οι κάρτες στάθμευσης περιλαμβάνουν τα παρακάτω στοιχεία τα οποία θα ξύνει ανάλογα ο χρήστης προκειμένου να τις ενεργοποιήσει:

–        Το έτος ισχύος της κάρτας. Αναγράφονται δύο συνεχή έτη ισχύος. Έτσι η κάρτα θα χρησιμοποιείται σε ένα από τα δύο έτη.

–        Οι δώδεκα μήνες του χρόνου.

–        Οι τριάντα μία ημέρες του μήνα.

–        Μία προς μία οι ώρες της ημέρας.

–        Ένα προς ένα τα δώδεκα πεντάλεπτα της ώρας.

Οι κάρτες θα τοποθετούνται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ορατές για έλεγχο από τα αρμόδια όργανα, από την πλευρά του πεζοδρομίου. Αν απαιτούνται δύο ή περισσότερες κάρτες για την κάλυψη του χρόνου στάθμευσης, αυτές τοποθετούνται  η μία δίπλα στην άλλη και ξύνονται τα ίδια στοιχεία άφιξης. Οι κάρτες είναι μιας χρήσης και είναι ΑΚΥΡΕΣ εάν δεν ξυστούν και τα πέντε τμήματα και μόνο αυτά που αντιστοιχούν στην περίοδο έναρξης στάθμευσης.

Στην κάρτα αναγράφονται αναλυτικά οι οδηγίες χρήσης της. Η προμήθεια των καρτών θα γίνεται από περίπτερα και καταστήματα ψιλικών. Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 21.00 και το Σάββατο 08.00 έως 15.00. Οι θέσεις στάθμευσης θα αφορούν όλους τους χρήστες του λιμένα χωρίς διακρίσεις. Ο έλεγχος και η επιβολή διοικητικών και λοιπών κυρώσεων θα διενεργείται από την αρμόδια λιμενική αρχή. Τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες είναι αυτά που ορίζονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ως ισχύει.

Καλούμε τους πολίτες να συμβάλλουν με θετικό τρόπο στην εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης προκειμένου η καθημερινότητά μας στο πιο νευραλγικό σημείο της πόλης, όπως είναι η Προκυμαία, να αποκτήσει ποιότητα.